2011. február 26., szombat

MegbecsültEBb

Hogy is kezdődött minden?
Facebook-on egy fotópályázatra beküldött kép verte ki többünknél a biztosítékot. Egy beaglevel 80 cm-t ugrattak, amire nagyon büszke volt gazdája....... Maga a kép elég furcsa volt, így kérdeőjeles volt, hogy meg van-e szerkesztve ps-el vagy sem.. A véleményemet kultúrált formában leírtam a kép alá, majd jött a válasz.. Természetesen mondta, hogy egyáltalán nincs megszerkesztve, amit én el is fogadok, de bár inkább igazam lett volna.. Így csak mégjobban sajnáltam a szerencsétlen kutyát.. Jöttek a barátai is, akik a szintjükhöz mérten rögtön nekem/nekünk estek, ugyanis többen leírtuk a véleményünket erről.. Sorban írta a kiscsaj baráti köre a nagyobbnál nagyobb marhaságokat, a teljes tudatlanságukat tükrözve.. Az egyik csaj arra volt büszke, hogy ő 140 cm-es akadályt ugratott át a kutyájával 2 hónapon keresztül heti 2x.... És egyáltalán nem fogták fel, hogy a kutyájuk egészségét kockáztatják... Mi megpróbáltuk őket jobb belátásra bírni, de naiv lennék, ha azt mondanám sikerült is.
Eközben ezt a fiatal kutyások fórumán is kibeszéltük, és felvetődött az ötlet, hogy valamit tenni kellene a felelősségteljes állattartásért. Hogy megtanulják az emberek, hogy igen is oda kell figyelni az állatokra, és ésszerű keretek között kell csinálni bármit is..
Így megalakult a MegbecsültEBb csoport!
 Az ország különböző pontjain lakunk (pl. Kecskemét, Pest, Győr, Miskolc) így akik közelebb laknak egymáshoz, összeállnak egy csoportba :)
Szeretnénk oviknak, kisiskolásoknak bemutatót, előadást tartani és remélni, hogy hosszabb távon igen is lesz eredménye ennek!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálunk a kezdeményezéshez! Szeretnénk hallani a fejleményekről is, sok sikert kivánunk!
    Angel és gazdája

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy, köszönjük! :)

    VálaszTörlés